ZDE NAJDETE NÁSTROJ NA DOSTUPNĚJŠÍ ÚVĚR | Edolo

ZDE NAJDETE NÁSTROJ NA DOSTUPNĚJŠÍ ÚVĚR

Přeji Vám pěkný první letní den,

slyšeli jste, že pravidla jsou proto, aby existovaly výjimky? Dnes Vám něco povím o možnosti získat záruku na úvěr na provozní finance. Banka po Vás bude chtít menší ručení za nakoupené zásoby.

Vždy když zmiňuji nějaká pravidla o financování, vždy se tam točí, že dlouhodobý majetek má být krytý dlouhodobými investičními úvěry a krátkodobý majetek (zásoby) naopak krátkodobými provozními úvěry. To z důvodu, že kratší úvěr = kratší doba splácení úroků. U investičního majetku se počítá s tím, že vydělá více než jsou úroky a začne vydělávat po dokončení investice (tzn. krátkodobý by nebyl z čeho splácet)

Ovšem zpět ke zmíněné záruce na úvěr. Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. oficiálně v pátek zahájila příjem o záruky za úvěry do 5 mil. Kč s maximální splatností 6 let pro firmy do 50 zaměstnanců k investičním úvěrům nebo právě k úvěrům na nákup zásob, tedy k financování provozu. Poplatek za záruku je 5 000,- Kč. viz. http://www.cmzrb.cz/tiskove-centrum/archiv-novinek/zaruky-pro-male-podnikatele

Prakticky si půjčíte úvěr, na jaký jste zvyklí a který vyžadujete k financování. Půjčíte si jej u kterékoliv banky a domluvíte se s ČMZRB, která bude zajišťovat 70% krytí úvěru. Banka tedy bude chtít po Vás zajištění úvěru 30% celkové částky a to za 5 000,- Kč poplatku u ČMZRB …

Úvěr nebude pro Vás levnější, ale bude dostupnější. Při sjednávání úvěru se prosím držte toho, že když budete nakupovat zásoby, tak na ně využijte krátkodobý úvěr (1, 2, 3 roky). Využitím dlouhodobého budete jen platit déle úroky za něco, co dávno spotřebujete.

Článek dávám i na blog, opět máte možnost pod ním s námi diskutovat či napsat email. Pokud by Vás zajímal výhled na fungování Vaší firmy, ať už si vezmete či nevezmete úvěr, je tu pro Vás i Analyzuj a Proveď a jeho prediktivní (do budoucnosti) model („co se stane, když“).

Jsem Vám k dispozici na tomto emailu: jkohout@edolo-consult.eu

S pozdravem

Josef Kohout

Sdílení