Co pro nás znamenají neplatiči? | Edolo

Co pro nás znamenají neplatiči?

Štvou Vás neplatiči, kteří neplatí vůbec nebo dlouho? Půjčit si ne že můžete, ale musíte, protože nemáte peníze na materiál nebo mzdy? Nemůžeme slíbit 100% úspěch, ale pokud chcete zvýšit vaše šance přežít, zde je jednoduchý tip:

Firma jako taková, musí fungovat, kolečka se musí točit. Aby se kolečka točila, je třeba mít peníze. Jenže problém nastává, když neplatiči neplatí a Vám nezbývá nic jiného, než fofrem najít nějakou vhodnou půjčku. Tohle přesně popsané řešení problémů za pochodu.

Který úvěr je dražší, ten který chcete okamžitě nebo ten, který můžete domlouvat a nehoří Vám „koudel u zadku“? To je podstatou výhledu Analyzuj a Proveď do budoucnosti firmy. Příští rok není vzdálená budoucnost. Takže ten balík peněz, který potřebujete ať jako rezervu nebo jako nutné peníze budete moci dohodnout dopředu a ušetřit tak na úrocích.

Protože, jak se lidé a firmy dostávají do dluhové pasti? Neberou půjčky podle toho, jestli a jak jsou pro ně výhodné, ale podle toho, že jsou hned po ruce. Proto „úvěry na cokoli“ mají tak velké úroky. Zrovna v nedělních novinách byl k dispozici okamžitý úvěr na 50 000,- s tím, že 7 let budete splácet 84 000,-. Kdo by si tenhle úvěr vzal než ten, kdo okamžitě potřebuje peníze nehledě na následky, nehledě na výhodnost.

V tom výhledu do budoucnosti zjistíte další věc. Když bude menší zisk, než očekáváte, budete nuceni někde ty peníze na provoz firmy sehnat. A jsme opět u toho. Najednou zjistíte, že hned teď okamžitě jsou třeba peníze a přitom to vůbec nikdo neočekával. 

A právě ty neplatiče do tohohle můžeme zahrnout také. Nezaplatí, nebudou peníze a z čeho budou Vaši zaměstnanci dělat? Řešení problémů za pochodu nás často stojí více, než kdybychom na ně byli připravení. Pojďme tohle vztáhnout na počasí venku. Je odvážné, nesledovat předpověď počasí a vyrazit na dovolenou s nevhodným oblečením. Co pak budete moci dělat? Koupit nové – možná zbytečně, možné ne, ale jsou to výdaje. Nebo si říci, že stačilo málo k tomu se podívat, jak tam bude a zařídit se podle toho.

Neplýtvejte penězi.

Sdílení